Todhasosiegata
Image default
Recreation / Pets

Alles over de verzorging van honden

Een nieuw huisdier binnenbrengen kan even indrukkend als spannend zijn. Zelfs als je een of twee dieren thuis hebt, kan een nieuw huisdier tot veel onbeantwoorde vragen leiden.

Zijn honden echt zo verschillend van katten? Is het goed om een vogel vrij door het huis te laten vliegen? Moeten vissen naar een specifiek type dierenarts? Wat moet ik doen als ze ziek zijn? Hoe zit het met diergeneesmiddelen?

We hebben wat onderzoek gedaan om tips te vinden voor het verzorgen van dieren, waarbij we ons richten op de meest voorkomende huisdieren en diergeneesmiddelen. Of je nu voor het eerst een huisdiereigenaar wordt of meerdere huisdieren heeft gehad, deze gids kan je nieuwe familielid helpen zich direct thuis te voelen.

Het verzorgen van dieren

Het maakt niet uit wat voor soort harige vriend die je in je familie verwelkomt, er zijn een aantal basisrichtlijnen voor dierenverzorging die je moet volgen.

Het verzorgen van honden

De basis: Zorg ervoor dat je hoogwaardig hondenvoer neemt, vooral als je een puppy mee naar huis neemt. Puppy’s hebben puppy’s doorgaans drie tot vier maaltijden per dag nodig. Ook moet er te allen tijde vers, schoon water beschikbaar zijn.

Het is belangrijk om een veilige omgeving in stand te houden. Als je dier buiten hebt, heb je een soort temperatuurregelingssysteem nodig om ervoor te zorgen dat ze comfortabel blijven. Dat kan een verwarmde schuilplaats in de winter en toegang tot koel water in de zomer omvatten. Een microchip of een soort halsbandidentificatie is een must voor zowel binnen- als buitenhonden.

Er zijn nog een paar andere dingen om te onthouden. Zorg ervoor dat je een regelmatig verzorgingsschema toepast en voldoende tijd uittrekt om te wandelen. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat honden minstens één keer per dag uitgelaten moeten worden voor een wandeling – dit is onafhankelijk van de pauzes hun behoefte.

Veterinaire zorg: Elke puppy zou voor het eerst naar de dierenarts moeten gaan als hij rond de drie weken oud is. Je kunt een lichamelijk onderzoek en testen op wormen verwachten. Dit is ook een goed moment om te praten over vaccinaties en om te bepalen wanneer je moet steriliseren of castreren. Deze reproductieve chirurgische ingrepen kunnen al vanaf acht weken oud worden uitgevoerd.

Pas geadopteerde oudere honden krijgen een soortgelijk eerste bezoek van de dierenarts. Zorg ervoor dat je alle beschikbare gezondheidsdossiers meeneemt. Veel huisdieren die geadopteerd zijn in een asiel hebben geen volledige gezondheidsgeschiedenis, dus plan je bezoek zo snel mogelijk.

Na een laatste inentingsronde van ongeveer vier maanden kun je je puppy meenemen voor een jaarlijkse controle. Zorg er ook voor dat je op tekenen van gezondheidsproblemen let die onmiddellijke aandacht vereisen. Gewichtsverlies, gedragsveranderingen en een gebrek aan energie zijn allemaal tekenen dat er iets mis kan zijn. Wellicht heeft het dier diergeneesmiddelen nodig.