Todhasosiegata
Image default
Woningen

Binnendeuren kopen en laten plaatsen

 

Waarom lekken ramen?
Correct geïnstalleerde PVC-ramen zijn praktisch en duurzaam, gebruiksvriendelijk en luchtdicht. Maar als ze beslaan, veroorzaken ze veel problemen. Ontdek waarom kunststof ramen in de winter huilen, wat u in een dergelijke situatie moet doen en hoe u dit kunt voorkomen.

 

Om welke redenen beslaan de ruiten?
Hoge luchtvochtigheid. Er zijn altijd vochtbronnen in de woonkamer, die dit tot een kritiek niveau kunnen verhogen.
De lucht is bevochtigd:

van het gewassen linnen,
uit het aquarium, thuisfontein,
van het warme water dat in de douche, badkamer, in de keuken stroomt,
van kamerplanten,
tijdens een natte reparatie,
bij herontwikkeling van een appartement,
tijdens het koken.
Een hoge luchtvochtigheid is schadelijk voor de menselijke gezondheid. Om het te verminderen, is het noodzakelijk om de kamers in alle seizoenen regelmatig te ventileren.

Overtreding van ventilatie. Het ventilatiesysteem in een standaard appartement bestaat uit kappen die naar het dak gaan.
Ventilatie reparatie

Door ramen te laten beslaan, kan de werking van ventilatiesystemen worden verstoord door:

afval in het ventilatiekanaal,
een satellietschotel die het ventilatiekanaal heeft afgesloten,
vernietigd rooster bij de ingang van het ventilatiekanaal,
het opzettelijk afsluiten van de toegang tot het ventilatiekanaal door bewoners om koude lucht te blokkeren.
Wanneer ventilatie zijn functies niet volledig vervult of wordt gecreëerd zonder rekening te houden met bouwvoorschriften, is de warmte-uitwisseling in het appartement onjuist. Als er koude lucht mee in aanraking komt, wordt het condensatie. De installatie van afzuigventilatoren helpt de ventilatie van de kamer te verbeteren.

Overtreding van natuurlijke convectie. In de winter wordt de functionaliteit van de ramen aanzienlijk beïnvloed door het verwarmingssysteem.
Convectie wordt geschonden wanneer:

een brede vensterbank voorkomt dat warme lucht het glas binnendringt – het defect wordt verholpen door gaten in de vensterbank te boren;
het afwerkingsrooster verbergt de radiator en voorkomt dat warme lucht beweegt – het is beter om het in de winter schoon te maken wanneer het gebouw wordt verwarmd;
enorme gordijnen, gordijnen blokkeren de beweging van warme lucht – hun positie moet worden gecontroleerd.
Drukverlaging van de glazen zak. De glazen eenheid beslaat niet, omdat deze is gevuld met een adsorberend middel – een vochtabsorberend materiaal. Maar als het afdichtmiddel, dat de structuur omsluit, instort, vocht erin binnendringt, beslaat het glas. Om dit te voorkomen, moet u tijdens de installatie eerst het frame bevestigen en vervolgens het pakket zorgvuldig monteren.
Waarom beslaan kunststof ramen?

Zomer- / winterverdichting verkeerd ingesteld. In de zomermodus, in het koude seizoen, is de thermische isolatie onvoldoende, komt koude lucht de kamer binnen en huilt het plastic raam. Om het met een sleutel over te brengen naar het vereiste temperatuurregime, moet u de excentrieke delen aan de zijkant van de vleugel vaster of losser maken.
Slechte installatie. Fouten van installateurs kunnen verschijnen na maanden en jaren van gebruik van ramen, waardoor ze beslaan.
Dit gebeurt wanneer:

bij het meten van een object houden experts geen rekening met de hiaten,
installatie wordt uitgevoerd in een ongereinigde gebogen opening,
de diepte van het frame is onvoldoende,
de montagenaden zijn opgevuld met een compositie van slechte kwaliteit of niet volledig,
installateurs hebben de technologie van het herstel van raamhellingen geschonden.

De ramen huilen – wat te doen?
Er zijn verschillende methoden om condens in raamopeningen te verwijderen:

regelmatige ventilatie,
gebruikmakend van de microventilatiefunctie van het raamsysteem,
werking van een kam die de hoek beperkt waaronder de vleugel afbuigt,
installatie van de klimaatklep aan de bovenzijde van het frame.
Kam voor het raam

U kunt een airconditioner installeren die is uitgerust met een split-systeem, het glasvuloppervlak vergroten door de ramen te veranderen. De luchtvochtigheid wordt verlaagd door het convectiescherm in de raamopening, dat de warme luchtmassa op het glas richt. Je kunt een glas zout op de vensterbank zetten, een ventilator op het raam monteren. Probeer het glas te behandelen met een anticondensmiddel voor auto’s, rust het uit met elektrische verwarming op laagspanning. Hang lichte dunne gordijnen op, maak de vensterbank niet vol met planten, decor, vaten met water. Als u vermoedt dat het profiel niet correct is geïnstalleerd, neem dan contact op met de installateur die de vensters heeft geïnstalleerd.

Binnendeuren kopen en laten plaatsen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/