Todhasosiegata
Image default
Recreation / Pets

Dit moet je regelen voor het schooljaar begint

Het is al halverwege augustus, dat betekent; nog maar 2 weken vakantie. Voor sommige begint school zelfs al volgende week! Het wordt als het goed is weer een normaal schooljaar. De afgelopen twee jaar heeft het coronavirus daar een stokje voor gestoken en was er elk jaar een lockdown. Voor velen betekende dat een jaar overdoen of afzakken naar een ander niveau. Beide natuurlijk geen probleem, maar het is toch jammer dat het zo is gelopen. Over het algemeen heeft elke leerling minder kennis opgeslagen dan als er fysiek les werd gegeven. Die achterstand moet dan ook zeker worden ingehaald. 

 

Back to school? Wat moet ik regelen? 

Iets wat je in de vakantie al kan doen, is kaften en back to school shoppen. Kaften is natuurlijk minder leuk en kan nog best een klus zijn, maar nieuwe schriften, pennen en een nieuwe agenda is altijd leuk. Dit kan je het best doen voordat alles is uitverkocht en het super druk is in elke HEMA. 

 

Als tweede is het aanschaffen van een laptop erg handig. Veel gaat tegenwoordig online en het is veel milieuvriendelijker dan voor elk vak een schrift te kopen. Kies daarom voor bijvoorbeeld wiskunde, natuurkunde en economie een schrift, maar maak zoveel mogelijk aantekeningen online. Scheelt ook nog tillen 🙂 Dus ga met je ouders naar een laptop winkel of kies voor een laptop zelf samenstellen, maar kies de beste uit voor jou!

Zorg ervoor dat je een snelle laptop hebt, die veel tabbladen open kan hebben zodat je altijd alles tegelijk kan doen. Ook is het handig dat je laptop lang meegaat, kies daarom voor goede bescherming en een goede accu. Het is niet handig als je de helft van de dag een lege laptop mee zeult. 

 

Vergeet daarnaast ook niet je een beetje voor te bereiden op het volgende schooljaar, neem je samenvattingen nog even door en je kan er zo tegenaan! Succes!

 

http://laptopzelfsamenstellen.nl