Todhasosiegata
Image default
Recreation / Pets

Doe dit in plaats van lezen

Het is natuurlijk heel erg fijn om te kunnen lezen, maar op een gegeven moment worden al die boeken en artikelen die je voor school moet lezen gewoon een beetje te veel. Misschien vond je lezen vroeger als kind wel leuk, maar vind je er nu echt niks meer aan, gewoon omdat het zo veel moet voor school of voor werk. Dan is het heel begrijpelijk dat je niet meer in je vrije tijd ook nog eens voor je plezier een boek gaat zitten lezen. Maar dat is helemaal niet erg, want er zijn echt heel erg veel alternatieven voor het lezen van een boek, en in dit artikel ga ik een paar van die alternatieven met jou bespreken.

 

Het allereerste alternatief voor het lezen van boeken, is het luisteren naar de radio. Dat klinkt misschien een beetje ouderwets, maar dat is het totaal niet! Het luisteren naar de radio kan nog steeds heel erg vermakelijk en ook nog eens informatief zijn. Wat is er nou leuker dan naar liedjes luisteren en dan ook nog het nieuws te horen? Nu denk jij waarschijnlijk, ‘maar ik heb helemaal geen radio’, maar dit is waarschijnlijk niet waar. Iedereen heeft een radio, want op het internet kan je ook gewoon naar de radio luisteren. Naar de radio luisteren op pc, maar het kan ook op je telefoon of op de tablet: wat jij wil!

 

Een ander leuk alternatief voor het lezen van boeken, is door te luisteren naar podcasts. Het fijne daarvan is dat ze vaak gratis zijn, je leert er nog eens wat van en je kan heel makkelijk luisteren naar een podcast terwijl je ergens anders mee bezig bent, bijvoorbeeld koken of hardlopen. Tot slot is mijn laatste tip om geen boeken, maar magazines te lezen. Magazines zijn vaak toegespitst op dingen die jij leuk vindt, en bovendien is het niet alleen maar tekst.

https://www.radioguide.fm/