Todhasosiegata
Image default
Bedrijven

Hoeveel kan ik lenen voor het verbouwen van mijn huis?

Een van de leukste dingen in het leven van een jongvolwassenen is het uitslaan van de vleugels. Het ouderlijke huis verlaten en op zoek gaan naar een eigen stekkie. Als je eenmaal een huis hebt gevonden kan het zijn dat daar nog het een en ander aan gedaan moet worden. In deze blog lees je waar je rekening mee moet houden op het moment dat je een huis wilt gaan verbouwen of renoveren.

 

Het financiële plaatje

Het financiële plaatje is één van de belangrijkste aspecten bij de verbouwing of renovatie van een huis. Want zonder geld kom je bij dit project nergens. Spaargeld is dus belangrijk. Maar wat nou als je niet genoeg hebt gespaard? Dan kun je gaan kijken hoeveel je kunt lenen: hoeveel kan ik lenen voor de verbouwing van mijn huis? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Uiteindelijk moet een lening wel worden terugbetaald. Houd hier dan ook rekening mee.

 

Hoe ga ik het aanpakken?

Ga je zelf de handen uit de mouwen steken en (een deel van) de verbouwing doen? Of laat je dit doen door vakmensen? Beide opties zijn mogelijk en hebben elk voor- en nadelen. Zo is een voordeel van het zelf doen dat dat een stuk goedkoper is, maar daarentegen duurt het vaak wel langer om een verbouwing of renovatie klaar te hebben. Het uitbesteden kan handig zijn omdat vakmensen gespecialiseerd zijn, maar is daarentegen wel een stuk duurder.

 

Planning

Bij zo’n grote klus kan een planning niet ontbreken. Wanneer wil je beginnen en wanneer moet het af? Wie gaat mij helpen en wanneer? Wanneer komen de nieuwe spullen? Voor die tijd moeten de oude spullen weg. Kortom, je moet aan heel veel dingen denken. Succes!

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/alle-doeleinden/hoeveel-kan-ik-lenen/