Todhasosiegata
Image default
Recreation / Pets

Kerst met COVID 19

Kerst is nu nog heel ver weg, maar zelfs nu al lijkt het erop dat we een drastisch andere kerst gaan hebben dan we gewend zijn. Want de kans wordt zeer klein geacht dat er tegen die tijd al een vaccin is voor dit virus. Dat betekent dat we het feest niet kunnen vieren als alle andere keren. We kunnen niet met de hele familie bij elkaar komen, omdat er anderhalve meter afstand gehouden moet worden. We kunnen alleen met het gezin uit eten, omdat iedereen uit hetzelfde huishouden moet komen die aan tafel zit in het restaurant. Opa’s en oma’s uit verpleeghuizen kunnen niet komen, omdat het te gevaarlijk is. Kortom, we zullen een hele andere kerst beleven.

Dit is geen reden om het nu al op te geven en een goedkope kunstkerstboom te kopen, of helemaal geen kerstboom bestellen. Dat het anders moet, betekent niet dat het een slechte kerst zal worden. We zullen gewoon wat flexibeler moeten zijn en wat creatievere oplossingen moeten bedenken om het feest toch tot een succes te maken. Een virtuele kerstmis bijvoorbeeld vanuit de kerk. Een webcam zodat oma vanuit het bejaardentehuis ook iedereen kan zien en mee kan eten met de rest. Misschien komen er wel nieuwe gebruiken op dit jaar die zo goed bevallen, dat ze nieuwe kersttradities worden.

Toegegeven; het zal wennen zijn. Maar dit soort onverwachte situaties geven veel mogelijkheden om creatief te kijken naar dingen en oplossingen te bedenken die misschien niet voor de hand liggen, maar daarom des te leuker zijn. Dit zijn de  momenten in ons leven dat we een verandering kunnen maken in de manier waarop we met elkaar omgaan, en afgaande op hoe het tot nu toe is gegaan, heb ik alle hoop. Dus ik verwacht een zalig kerstfeest dit jaar, en een gelukkig Nieuwjaar.

https://www.xmasdeco.nl/