Todhasosiegata
Image default
Recreation / Pets

Nieuws voor kinderen

Het grootste online nieuwsplatform voor het laatste nieuws van vandaag is nu.nl. Zij hebben besloten een nieuwssite te lanceren voor basisscholieren. Het is dé plek waar jongeren van zeven- tot en met twaalfjarigen terecht kunnen voor berichten over het belangrijkste wereldnieuws. Niet te vergeten dat deze in begrijpelijke taal voor deze kinderen geschreven is. Het nieuwsplatform wordt actief op verschillende sociale media kanalen als Instagram, YouTube en op termijn ook Whatsapp.

Kinderen worden tegenwoordig steeds meer geconfronteerd met het nieuws, via bijvoorbeeld sociale media en door mobiele telefoons. Daarom is er steeds meer behoefte naar uitleg voor deze kinderen, terwijl er bijna geen aanbod is van kindernieuws. Het nieuwe online nieuwsplatform van nu.nl moet hier een oplossing voor bieden. Het jeugdjournaal van televisie is natuurlijk gericht op video’s, terwijl dit nieuwsplatform vooral gericht is op tekst.

Het probleem bij het nieuws voor kinderen is vooral dat het nieuws vaak bijvoorbeeld politiek nieuws is waar de kinderen niks vanaf weten en niemand van kennen. Hier is rekening mee gehouden bij het nieuwe online nieuwsplatform, waar er meer over bekende YouTubers en artiesten wordt geschreven. Natuurlijk moet er ook plaats gemaakt worden voor serieuze nieuwsberichten, zoals bijvoorbeeld aanslagen. Hier besteedt het nieuwsplatform dan ook genoeg aandacht aan om een goede uitleg te geven over wat er speelt. Ook zal er rekening gehouden worden met schokkende beelden die foto’s en filmpjes soms weergeven, die worden dan ook weg gelaten of er wordt een alternatief voor gezocht die als minder schokkend ervaren kan worden.

Ook wordt er een platform gelanceerd voor pubers tussen de twaalf en achttien jaar. Dit platform bestaat alleen op het sociale media kanaal Instagram. Er wordt hierbij vooral gewerkt met jonge reporters die de verhalen en blogs schrijven voor het platform. Ook wordt er moeite gestoken in het aandacht trekken van de pubers, door middel van emoji’s en heftige kleuren hoopt het platform deze pubers aan te trekken.

https://www.redactie24.be/