Todhasosiegata
Image default
Vakantie

Ontdek de mooiste wegen in Yorkshire met een huurauto

Yorkshire ligt in Noord-Engeland en is een historisch graafschap dat vroeger bekend stond als het graafschap York. Yorkshire is ook het grootste graafschap van het Verenigd Koninkrijk. De natuur is er schitterend en een huurauto is één van de beste manieren om van de bezienswaardigheden en bijhorende geluiden te genieten. Wat is een betere manier om een bestemming te verkennen dan vanuit het comfort van je eigen goedkope huurauto.

Net als alle grote road trips, zullen de schilderachtige routes in Yorkshire je een aantal van de beste uitzichten bieden. Om het je gemakkelijk te maken, zijn er veel autoverhuurbedrijven in Yorkshire en kan je gemakkelijk de prijzen en aanbiedingen van autoverhuur vergelijken voordat je kiest welke huurauto je wenst te nemen. Het vergelijken van huurauto’s helpt je bij het maken van een keuze uit de vele huurauto’s in Yorkshire. Indien je een auto huurt op Leeds Bradford Yorkshire Airport, dan kan je kiezen uit Enterprise, Easirent, Europcar, Hertz, Alamo, Budget, Avis en National. Je kan online vergelijken om de beste deals te vinden.

Nu je een huurauto gekozen hebt, kunnen we beginnen aan een rit langs de mooiste wegen van Yorkshire.

1. Van Hawes naar Thwaite over de Cliff Gate Road

Dit is één van de meest bekende pittoreske wegen in Yorkshire, want het speelde een hoofdrol in de startfase van de Tour de France in 2014, toen Yorkshire een rit organiseerde.

De Cliff Gate Road wordt ook wel Buttertubs genoemd omdat er een fascinerende geschiedenis bij hoort. De weg slingert door het stadje Hawes in de Dales en klimt gestaag voor hij de top bereikt. Tijdens deze rit moet je zeker even stoppen voor een pauze en een kop thee bij Simonstone Hall. Je krijgt er een ongelooflijk uitzicht op het dramatische Dales landschap dat zich voor je uitstrekt, terwijl je je huurauto aan de kant zet om een pauze te nemen.

2. Van Hawes naar Ingleton over de route B6255

Deze pittoreske route van Yorkshire begint in Hawes, route DL8 3RD en eindigt in Ingleton, route LA6 3DL. De totale rijafstand is 27 km pure schoonheid.

Je kan best nog eens verder rijden in je goedkope huurauto vanuit Hawes, maar deze keer voert de route je zuidwestwaarts naar het volgende graafschap Lancashire. De hele route geeft je over de hele weg prachtige uitzichten. Je ontdekt het unieke van deze route wanneer je ongeveer twee derde hebt afgelegd. Het is het Ribblehead Viaduct dat net aan de andere kant van de bodem van de vallei een iconisch punt is. Op het Ribblehead Viaduct staat de beroemde Settle to Carlisle Railway. Je moet hier met je huurauto stoppen om een foto van deze opvallende plek te maken.

3. Pateley Bridge naar Grassington over de route B6265

Deze pittoreske route biedt je een ander perspectief om de Yorkshire Dales te zien. De route begint bij de Pateley Bridge in Nidderdale AONB en eindigt in het leuke stadje Grassington.

Je kan een auto huren om het uitgestrekte open landschap te verkennen dat eindeloos lijkt door te lopen waar je ook kijkt. De door de wind geteisterde grassen bieden de perfecte gelegenheid om in je huurauto even te laten rusten en te genieten van een uitstapje in de namiddag.

https://www.autoprio.nl