Todhasosiegata

De punten waarop Nederlanders een woning beoordelen

De punten waarop Nederlanders een woning beoordelen

Wat maakt een woning echt mooi volgens jou? De meningen hierover verschillen enorm. Maar uit een enquête blijkt dat de meeste woningeigenaren toch op dezelfde details letten wanneer zij een woning beoordelen. Naast natuurlijk de grootte en de ligging van het huis spelen de volgende factoren een grote rol.

Het raam

Opvallend is dat huiseigenaren veel aandacht besteden aan het kozijn. Nieuwe raamkozijnen kopen is iets dat veel kopers meteen na de verhuizing daarom doen. Zij willen namelijk een opvallend model dat ervoor zorgt dat hun huis duidelijk verschilt van die van  de buren.

 

Het dak

Volgens de meeste Nederlanders wordt hun mening over een huis voor voornamelijk gevormd door het dak van de woning. Zo zijn er mensen die platte daken maar niks vinden, terwijl andere juist een huis met een puntdak meteen met een onvoldoende beoordelen. Liefhebbers van een puntdak vinden dat woningen zonder niet op een echt huis lijken. Die mening mensen met een plat dak niet. Zij geven aan dat hun voorkeur gaat naar een dakterras, wat dus bij een puntdak niet mogelijk is.

 

De kleur

Nederland is een kleurrijk land. Vooral nieuwbouwwoningen verschillen erg in kleur. De meeste mensen beoordelen huizen met een lichte kleur hoger dan die met een donkere. Dat kan te maken hebben met het feit huizen met bijvoorbeeld een groene kleur meer geluk hormonen activeren in het brein dan een woning met alleen zwarte kleur.

 

Woningen in Nederland variëren sterk van elkaar. Opvallend is dat Nederlanders vrijwel allemaal bij het beoordelen van een woning kritisch kijken naar de ramen, het dak en de kleur van de woning. Het blijkt zelfs dat de meest huishouden een nieuw raamkozijn kopenzodra ze eenmaal verhuisd zijn omdat daardoor de kleine details van hun huis nog beter naar voren komen. 

https://directeenkozijn.nl/
Todhasosiegata

Drie manieren om als huishouden duurzamer te leven

Drie manieren om als huishouden duurzamer te leven

Hoe ziet de wereld er over een paar jaar uit? Als men niet duurzamer woont en leeft, dan kan het antwoord op die vraag heel negatief zijn. Daarom is het belangrijk om als huishouden bewust te zijn van hoe je woont. Daarmee houd je het ecosysteem in stand. Daarnaast beschermt duurzaamheid onze natuurlijke omgeving. Het is goed voor de gezondheid van zowel mensen als dieren. Maar wat zijn de dingen die je kunt doen als huishouden om milieubewuster te leven? 

Duurzaam energie

Zonnepanelen kopen is de eerste en beste stap om energie te besparen. De energierekening daalt daardoor flink. Daarnaast heeft ook het milieu er baat bij. Bovendien stijgt de waarde van je woning als je geïnvesteerd hebt in zonnepanelen. Potentiële kopers zijn zich er namelijk van bewust dat zij op lange termijn veel goedkoper uit komen als het op de energierekeningen aankomt.

Kies voor echt biologisch

We weten allemaal dat niet al het eten even duurzaam wordt geproduceerd. Er moet namelijk zo snel mogelijk en voldoende voedsel zijn voor iedereen. De vraag is enorm. Maar waarom zou je dat eten in de supermarkt kopen als je het ook zelf kunt kweken in je tuin of op het balkon?

Scheid het afval

Of het eten biologisch is of niet, je dient het eten altijd te scheiden voordat je het weggooit. Door het scheiden van afval vervuil je het milieu namelijk minder. Wees bewust met de producten die je weggooit en kijk of het mogelijk is om bepaalde producten of materialen te hergebruiken.

Het milieu verandert sterk. Dat heeft negatieve gevolgen voor deze aardbol als men niet duurzamer gaat leven. Als huishouden kan je milieubewuster door biologisch te eten. Je kunt je groenten en fruit bijvoorbeeld zelf kweken. Verder dien je het afval goed van elkaar te scheiden. Tot slot bespaar je heel wat energiekosten door zonnepanelen te plaatsen. De zonnepanelen prijs verdien je zo terug!

 

 

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl/
Todhasosiegata

Doe dit in plaats van lezen

Het is natuurlijk heel erg fijn om te kunnen lezen, maar op een gegeven moment worden al die boeken en artikelen die je voor school moet lezen gewoon een beetje te veel. Misschien vond je lezen vroeger als kind wel leuk, maar vind je er nu echt niks meer aan, gewoon omdat het zo veel moet voor school of voor werk. Dan is het heel begrijpelijk dat je niet meer in je vrije tijd ook nog eens voor je plezier een boek gaat zitten lezen. Maar dat is helemaal niet erg, want er zijn echt heel erg veel alternatieven voor het lezen van een boek, en in dit artikel ga ik een paar van die alternatieven met jou bespreken.

 

Het allereerste alternatief voor het lezen van boeken, is het luisteren naar de radio. Dat klinkt misschien een beetje ouderwets, maar dat is het totaal niet! Het luisteren naar de radio kan nog steeds heel erg vermakelijk en ook nog eens informatief zijn. Wat is er nou leuker dan naar liedjes luisteren en dan ook nog het nieuws te horen? Nu denk jij waarschijnlijk, ‘maar ik heb helemaal geen radio’, maar dit is waarschijnlijk niet waar. Iedereen heeft een radio, want op het internet kan je ook gewoon naar de radio luisteren. Naar de radio luisteren op pc, maar het kan ook op je telefoon of op de tablet: wat jij wil!

 

Een ander leuk alternatief voor het lezen van boeken, is door te luisteren naar podcasts. Het fijne daarvan is dat ze vaak gratis zijn, je leert er nog eens wat van en je kan heel makkelijk luisteren naar een podcast terwijl je ergens anders mee bezig bent, bijvoorbeeld koken of hardlopen. Tot slot is mijn laatste tip om geen boeken, maar magazines te lezen. Magazines zijn vaak toegespitst op dingen die jij leuk vindt, en bovendien is het niet alleen maar tekst.

https://www.radioguide.fm/
Todhasosiegata

De nieuwe trend van tegenwoordig

Als je je huis wilt inrichten, moet je goed na denken wat je precies in je huis wilt hebben en welke kleuren bij elkaar passen. Dit kan een hele klus zijn, en kan ook erg vermoeiend zijn voor het brein. Je zit constant in je hoofd met je brein, om te kijken welke stijl past en wat je moet kopen om je huis af te maken. Zit je misschien naar een Scandinavische design te kijken? Een Scandinavische stijl is misschien leuk, maar er is een andere stijl die op dit moment nog leuker is, en het is ook nog eens de trend van 2020. Deze stijl past in bijna elk huis waar de zon schijnt, maar je moet er wel voor zorgen dat alles goed bij elkaar past en ook in dezelfde stijl is, omdat het anders kan vloeken.

De stijl waar je nu benieuwd naar ben is de volgende: de industriële stijl. Misschien heb je er al over gehoord, maar als dit niet zo is: de industriële stijl is een stijl die donkere kleuren combineert met natuur, en groffe materialen die je normaal niet in een huis zou zetten, zoals steen, kalkverf, staal, en ijzer. Het klinkt misschien ook gek, maar het is zo dat de industriële stijl gewoon heel mooi staat in een huis. Het is ook gedurfd, dus mensen die langskomen zullen zeker je huis bewonderen en je personaliteit, omdat je zoveel durft. Want iemand die durft om zijn huis helemaal te veranderen, durft alles.

De industriële stijl is een stijl waar je heel goed over na moet denken. De muren moeten passen bij de inrichting, en de meubels moeten grof zijn, maar toch niet te koud voor je huis. Gelukkig zijn er steeds meer winkels die deze stijl aanbieden, waardoor je verschillende ideeën kan krijgen over de inrichting van je huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://moosefarg.nl
Todhasosiegata

Rassen bij honden

Er zijn veel verschillende soorten rassen bij honden. De ene puppy groeit heel snel al uit tot een grote hond terwijl de andere puppy heel lang nog klein blijft. Wanneer iemand een nieuwe hond heeft is dan ook vaak de eerste vraag; welk ras is het?

Mijn persoonlijke favoriet, de Golden Retriever.

Een stevig gebouwde hond met goede verhoudingen die gemiddeld zo’n twaalf jaar oud wordt. Worden vaak als blindengeleidenhond of hulphond gebruikt vanwege hun intelligentie en vriendelijke aard. De Golden Retrievers hebben vrij veel beweging nodig en dagelijks rennen en spelen los van de hondenriem hoort erbij. Lopen naast de fiets, flinke stukken wandelen en zwemmen vinden ze heerlijk om te doen. Bij het nemen van deze hond is het dus belangrijk om er aan te denken dat ze veel beweging nodig hebben.

De Labrador Retriever, ook wel Labrador.

De Labrador behoort tot een van de populairste honden binnen Nederland en dat is ook niet zo gek. Het is een hond die bekend staat als gehoorzaam, enthousiast en prima geschikt voor een gezin. Goed om aan te denken bij deze hond is dat de Labrador niet gehoorzaam geboren wordt en behoorlijk eigenwijs kan zijn. Vooral in de jongere jaren is ook deze hond erg actief en hebben ze veel beweging nodig. 

De Rottweiler.

Worden vooral gezien als politiehond, gezelschapshond en waakhond. Een grote, sterke hond die ook vrij veel beweging nodig hebben. Bij vreemden kan het overkomen als een alerte en meer terughoudendere hond, terwijl het bij bekenden juist heel goed kan omgaan met kleine kinderen. Let er bij dit ras wel op, dat niet in elk land de Rottweiler welkom is. Dit kan natuurlijk gevolgen hebben voor uw vakantie.

Per hond of ras is het natuurlijk goed om te kijken wat voor een hondenmand je aanschaft en welke hondenbrokken je hem/haar geeft. Wil je meer informatie over de voeding en de accessoires voor jouw hond? Neem dan een kijkje op Ydolo!

 

Todhasosiegata

Waarom vang je soms niks?

Het is voor veel vissers in de hengelsport heel herkenbaar en dat is dat er lange tijd niks wordt gevangen. Geen stootje niks en je bent er om een vis te vangen. Dan sta je daar met je professionele viskist en vraag je jezelf af hoe kan dat nou of wat doe ik verkeerd? Dit is iets waar niet alleen beginners tegenaan lopen maar ook meer ervaren vissers. De ene keer komen de vissen achter elkaar het water uit en de volgende keer helemaal niks. In deze blog zal worden uitgelegd waar het aan zou kunnen liggen en hoe je er voor zorgt om meer vis te vangen.

Het gaat hier niet alleen om het seizoen wanneer er wordt gevist, maar op sommige momenten in het jaar wordt er nou eenmaal weinig gevangen bij bepaalde vissoorten. Het is wel zo dat vissen in de winter minder actief zijn en dat het lijkt alsof ze in een winterslaap zitten en daarom niet te vangen zijn. De vissen houden vaak routines aan wanneer ze hun reserves op pijl houden. Het grootste gedeelte van de dag zijn ze niks aan het doen en zit er geen beweging in. Ook als je het voer dichtbij ze legt, lijken ze soms gewoon niet de behoefte te hebben aan voer. Dit doen ze alleen op bepaalde momenten om die reserves dus aan te vullen. Het is belangrijk om erachter te komen rond welke tijd dit is, omdat ze vaak een vaste routine hebben en daar kan je dus op inspelen.

Luchtdruk

Het is aantrekkelijk om met goed weer te gaan vissen, omdat het voor jou fijn is. Maar vaak in mooie omstandigheden hebben vissen helemaal geen behoefte aan voer en zijn ze vaak aan het rusten wanneer er een hoge luchtdruk is. Wanneer het weer volledig omslaat en het begint te waaien en te regenen, dan kan het mogelijk een omschakelpunt zijn voor de vissen om juist heel actief te worden. Ook zorgt dit weer voor meer zuurstof in het water en dus meer kans om de vis juist wel te vangen.

https://www.sportvisgigant.nl/
Todhasosiegata

Vergrijzing

Er zijn steeds meer ouderen in Nederland. In aantallen, maar ook in vergelijking met jonge mensen. Dit is iets wat voor veel problemen kan zorgen.

Maar laten we eerst even kijken waarom er zoveel ouderen zijn. Dat zijn allemaal mensen die net na de oorlog geboren zijn. De economie trok toen aan en voor mensen werd het dus mogelijk om veel kinderen te krijgen. Daarnaast verbeterde de gezondheidszorg, waardoor er veel minder kinderen stierven. Hierdoor kwam er een enorme golf van kinderen die geboren zijn in de jaren tussen 1945 en 1960.

Dit heeft in het verleden voor veel voordelen gezorgd. Want doordat er zo’n grote groep was geboren, waren er toen veel jonge mensen, die de samenleving weinig geld kosten. Daarnaast was er een hele grote groep die kon werken en een relatief kleine groep die te jong of te oud was om te werken en waarvoor dus betaald moet worden. Zo kon er veel economische vooruitgang geboekt worden.

Maar nu deze mensen wat ouder worden en langzaamaan allemaal stoppen met werken, komt er dus een hele grote groep ouderen bij waarvoor gezorgd moet worden, en die geen geld meer opleveren. Zo wordt het zorgstelsel erg duur, omdat er veel zorg is, maar steeds minder mensen werken om deze zorg te kunnen betalen voor de ouderen. Daarnaast raken de bejaardentehuizen ook overvol, maar zijn er te weinig mensen die werken in de zorg om meer bejaardentehuizen te bouwen. Daarom moeten mensen dus grotendeels thuis blijven wonen.

Dit kan gelukkig wel als het huis met valpreventie ouderen hulpmiddelen wordt voorzien. Zoals bijvoorbeeld hulpmiddelen die veilig douchen mogelijk maakt. Of bijvoorbeeld een traplift zodat men ook niet van de trap kan vallen. Daarnaast kunnen ook alle drempels worden weggehaald, die anders voor valgevaar zorgden. Zo zijn er dus wel wat oplossingen voor het probleem.

https://lavicta.nl/
Todhasosiegata

Veranderende schoonheidsidealen

Schoonheidsidealen; het is een bijzonder begrip. Want wat een schoonheidsideaal nu is, kan in het verleden erg lelijk gevonden worden. Of bijvoorbeeld een schoonheidsideaal in het Westen kan in een land die niet die cultuur heeft, als ontzettend lelijk worden gezien. Maar wat zijn nu eigenlijk schoonheidsidealen?

Schoonheidsidealen zijn eigenschappen aan lichamen die in een cultuur in een bepaalde tijd mooi gevonden worden. Zo is nu bijvoorbeeld een ideaal het hebben van Witte tanden in plaats van gele tanden. Daarnaast is voor vrouwen een belangrijk schoonheidsideaal het hebben van een zandloperfiguur, waarbij de heupen, billen en borsten vol zijn en de buik slank is. Voor mannen is het schoonheidsideaal op het moment erg gespierd zijn. Wel moet er bij gezegd worden dat cultureel gezien schoonheidsidealen sterker spelen om het vrouwelijk lichaam dan het mannelijk lichaam, door het patriciaat.

Maar wat zijn dan schoonheidsidealen van vroeger die we nu echt niet meer snappen? Daar hoeven we niet lang voor terug in de tijd te duiken. Tot 100 jaar geleden was het schoonheidsideaal voor zowel mannen als vrouwen dat je dik en bleek moest zijn. Als je dik was, betekende dat namelijk dat je genoeg te eten had. En als je genoeg te eten had, was je rijk. De bleke huidskleur kwam ook van hetzelfde idee af. Als je bleek was, dan hoefde je niet op het land te werken en was je dus waarschijnlijk rijk, omdat je niet hoefde te werken voor je eten.

Ook zijn er schoonheidsidealen die nu nog in de mode zijn, waar wij in het Westen niks van snappen. Zo is er in Afrika een stam van mensen die het hebben van een zo lang mogelijke nek aantrekkelijk vinden. Vandaar dat ze vanaf kleins af aan om de zoveel tijd een nieuwe ring om hun nek dragen, om de nek in de groei uit te rekken.

https://witgebitnederland.nl/
Todhasosiegata

Tips voor het aanleggen van zuurstofplanten in uw vijver van Vijverhandboek.nl

Vijverhandboek.nl heeft voor u de beste tips voor het planten en aanleggen van zuurstofplanten in uw vijver. Vijverhandboek.nl biedt alle informatie en tips die u nodig heeft bij het ontwerpen en aanleggen van uw vijver. Onze site bevat duidelijke uitleg inclusief afbeeldingen en voorbeelden. Alle aspecten van de vijver komen aan bod op onze site zodat u goed aan de slag kan met uw vijver. Ontdek de tips en stap-voor-stap instructies voor het inrichten en onderhouden van uw droomvijver.

Stap-voor-stap instructies

Vijverhandboek.nl bevat duidelijk informatie en stap-voor-stap instructies voor de aanleg van vijvers. Het ontwerpen en aanleggen van een vijver is ingewikkeld en brengt veel vragen met zich mee. Onze site zorgt voor verheldering van veelvoorkomende vragen en problemen. We behandelen alle onderdelen van het ontwerpproces. Zo kunt u zelf aan de slag met het ontwerpen en aanleggen van uw droomvijver. De keuze voor planten, grootte van de vijver en andere belangrijke aspecten uit het ontwerpproces komen voorbij.

Vijver onderhouden

Regelmatig onderhoud aan uw vijver is cruciaal om de staat van de vijver optimaal te houden. Op onze site vindt u instructies en tips voor het zo goed mogelijk onderhouden van uw vijver. De informatie bevat uitgebreide instructies en tips voor het onderhoud. Het onderhouden van de vijver is belangrijk om vijverproblemen de voorkomen. Vijverhandboek.nl behandelt veelvoorkomende problemen zoals de groei van algen. De informatie geeft u opheldering over het probleem en de beste oplossingen. Een goed onderhouden vijver staat mooi in uw tuin en is goed voor de planten en vissen in de vijver.

Vijver met zuurstofplanten

Zuurstofplanten planten in uw vijver? Vijverhandboek.nl geeft duidelijke tips bij de aanleg van zuurstofplanten. Onze website is handig ingedeeld zodat u per pagina kunt doorklikken naar andere relevante pagina’s. Willen de zuurstofplanten niet groeien? Wij bespreken diverse oplossingen zodat u effectief aan de slag kan me uw zuurstofplanten.

Vijverproducten

Op onze site komen regelmatig aanbevelingen voor vijverproducten voor. Wij verkopen zelf geen vijverproducten. Soms kunnen vijverproducten helpen bij het onderhoud of het oplossen van problemen in uw vijver. Als er in een tekst producten zijn genoemd, kunt u die producten met uitleg vinden onderaan de pagina.

Todhasosiegata

Een nieuw kantoor

We zitten nu al zo een lange tijd binnen, dat onze meubels er onder zijn gaan lijden. Want waar we normaal die bureaustoel in het kantoor eens in de week gebruikten, doen we dat nu elke dag tot wel 10 uur achter elkaar. Als je een werkweek hebt van 5 dagen op basis van 40 uur werk, dan heb je in de afgelopen tweeënhalve maand er 400 uur op doorgebracht. Daarnaast ben je misschien ook wel een beetje klaar met de inrichting, omdat je er elke dag naar hebt moeten kijken de afgelopen maanden, en het daarvoor er ook al een hele tijd stond. Het is dus tijd voor een grote make over, waar we de uitstraling van de kamer helemaal zullen veranderen.

En hiervoor hoef je helemaal geen grote stappen te zetten. Je kunt natuurlijk nieuwe meubels kopen in de winkel, maar dat hoeft niet per se. Met alleen een nieuwe kleur aan de muur heb je al genoeg verandering in principe.  Maar je kunt ook gewoon de meubels die in de kamer staan weer opknappen. Neem bijvoorbeeld een luie stoel. Zo’n leren stoel verven is niet erg moeilijk en kost je ook niet veel geld. Je hoeft alleen maar verf voor leer aan te schaffen. Zo kun je de stoel ook bijvoorbeeld een totaal andere kleur geven, voor alleen maar de kosten van het potje verf. Daarnaast kun je ook een stoffen stoel een make over geven. Dit kan door de stoel opnieuw te stofferen. Dat zit veel lekkerder en ziet er ook nog eens veel mooier uit. Ten slotte kun je natuurlijk ook de vloer veranderen. Als je altijd tapijt hebt liggen, kun je misschien een mooie laminaatsoort uitzoeken en die neerleggen. Zo zijn er talloze opties om voor weinig geld het interieur van de huizen te veranderen.

https://www.deleerverfwinkel.nl/