Todhasosiegata

De nieuwe trend van tegenwoordig

Als je je huis wilt inrichten, moet je goed na denken wat je precies in je huis wilt hebben en welke kleuren bij elkaar passen. Dit kan een hele klus zijn, en kan ook erg vermoeiend zijn voor het brein. Je zit constant in je hoofd met je brein, om te kijken welke stijl past en wat je moet kopen om je huis af te maken. Zit je misschien naar een Scandinavische design te kijken? Een Scandinavische stijl is misschien leuk, maar er is een andere stijl die op dit moment nog leuker is, en het is ook nog eens de trend van 2020. Deze stijl past in bijna elk huis waar de zon schijnt, maar je moet er wel voor zorgen dat alles goed bij elkaar past en ook in dezelfde stijl is, omdat het anders kan vloeken.

De stijl waar je nu benieuwd naar ben is de volgende: de industriële stijl. Misschien heb je er al over gehoord, maar als dit niet zo is: de industriële stijl is een stijl die donkere kleuren combineert met natuur, en groffe materialen die je normaal niet in een huis zou zetten, zoals steen, kalkverf, staal, en ijzer. Het klinkt misschien ook gek, maar het is zo dat de industriële stijl gewoon heel mooi staat in een huis. Het is ook gedurfd, dus mensen die langskomen zullen zeker je huis bewonderen en je personaliteit, omdat je zoveel durft. Want iemand die durft om zijn huis helemaal te veranderen, durft alles.

De industriële stijl is een stijl waar je heel goed over na moet denken. De muren moeten passen bij de inrichting, en de meubels moeten grof zijn, maar toch niet te koud voor je huis. Gelukkig zijn er steeds meer winkels die deze stijl aanbieden, waardoor je verschillende ideeën kan krijgen over de inrichting van je huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://moosefarg.nl
Todhasosiegata

Rassen bij honden

Er zijn veel verschillende soorten rassen bij honden. De ene puppy groeit heel snel al uit tot een grote hond terwijl de andere puppy heel lang nog klein blijft. Wanneer iemand een nieuwe hond heeft is dan ook vaak de eerste vraag; welk ras is het?

Mijn persoonlijke favoriet, de Golden Retriever.

Een stevig gebouwde hond met goede verhoudingen die gemiddeld zo’n twaalf jaar oud wordt. Worden vaak als blindengeleidenhond of hulphond gebruikt vanwege hun intelligentie en vriendelijke aard. De Golden Retrievers hebben vrij veel beweging nodig en dagelijks rennen en spelen los van de hondenriem hoort erbij. Lopen naast de fiets, flinke stukken wandelen en zwemmen vinden ze heerlijk om te doen. Bij het nemen van deze hond is het dus belangrijk om er aan te denken dat ze veel beweging nodig hebben.

De Labrador Retriever, ook wel Labrador.

De Labrador behoort tot een van de populairste honden binnen Nederland en dat is ook niet zo gek. Het is een hond die bekend staat als gehoorzaam, enthousiast en prima geschikt voor een gezin. Goed om aan te denken bij deze hond is dat de Labrador niet gehoorzaam geboren wordt en behoorlijk eigenwijs kan zijn. Vooral in de jongere jaren is ook deze hond erg actief en hebben ze veel beweging nodig. 

De Rottweiler.

Worden vooral gezien als politiehond, gezelschapshond en waakhond. Een grote, sterke hond die ook vrij veel beweging nodig hebben. Bij vreemden kan het overkomen als een alerte en meer terughoudendere hond, terwijl het bij bekenden juist heel goed kan omgaan met kleine kinderen. Let er bij dit ras wel op, dat niet in elk land de Rottweiler welkom is. Dit kan natuurlijk gevolgen hebben voor uw vakantie.

Per hond of ras is het natuurlijk goed om te kijken wat voor een hondenmand je aanschaft en welke hondenbrokken je hem/haar geeft. Wil je meer informatie over de voeding en de accessoires voor jouw hond? Neem dan een kijkje op Ydolo!

 

Todhasosiegata

Waarom vang je soms niks?

Het is voor veel vissers in de hengelsport heel herkenbaar en dat is dat er lange tijd niks wordt gevangen. Geen stootje niks en je bent er om een vis te vangen. Dan sta je daar met je professionele viskist en vraag je jezelf af hoe kan dat nou of wat doe ik verkeerd? Dit is iets waar niet alleen beginners tegenaan lopen maar ook meer ervaren vissers. De ene keer komen de vissen achter elkaar het water uit en de volgende keer helemaal niks. In deze blog zal worden uitgelegd waar het aan zou kunnen liggen en hoe je er voor zorgt om meer vis te vangen.

Het gaat hier niet alleen om het seizoen wanneer er wordt gevist, maar op sommige momenten in het jaar wordt er nou eenmaal weinig gevangen bij bepaalde vissoorten. Het is wel zo dat vissen in de winter minder actief zijn en dat het lijkt alsof ze in een winterslaap zitten en daarom niet te vangen zijn. De vissen houden vaak routines aan wanneer ze hun reserves op pijl houden. Het grootste gedeelte van de dag zijn ze niks aan het doen en zit er geen beweging in. Ook als je het voer dichtbij ze legt, lijken ze soms gewoon niet de behoefte te hebben aan voer. Dit doen ze alleen op bepaalde momenten om die reserves dus aan te vullen. Het is belangrijk om erachter te komen rond welke tijd dit is, omdat ze vaak een vaste routine hebben en daar kan je dus op inspelen.

Luchtdruk

Het is aantrekkelijk om met goed weer te gaan vissen, omdat het voor jou fijn is. Maar vaak in mooie omstandigheden hebben vissen helemaal geen behoefte aan voer en zijn ze vaak aan het rusten wanneer er een hoge luchtdruk is. Wanneer het weer volledig omslaat en het begint te waaien en te regenen, dan kan het mogelijk een omschakelpunt zijn voor de vissen om juist heel actief te worden. Ook zorgt dit weer voor meer zuurstof in het water en dus meer kans om de vis juist wel te vangen.

https://www.sportvisgigant.nl/
Todhasosiegata

Vergrijzing

Er zijn steeds meer ouderen in Nederland. In aantallen, maar ook in vergelijking met jonge mensen. Dit is iets wat voor veel problemen kan zorgen.

Maar laten we eerst even kijken waarom er zoveel ouderen zijn. Dat zijn allemaal mensen die net na de oorlog geboren zijn. De economie trok toen aan en voor mensen werd het dus mogelijk om veel kinderen te krijgen. Daarnaast verbeterde de gezondheidszorg, waardoor er veel minder kinderen stierven. Hierdoor kwam er een enorme golf van kinderen die geboren zijn in de jaren tussen 1945 en 1960.

Dit heeft in het verleden voor veel voordelen gezorgd. Want doordat er zo’n grote groep was geboren, waren er toen veel jonge mensen, die de samenleving weinig geld kosten. Daarnaast was er een hele grote groep die kon werken en een relatief kleine groep die te jong of te oud was om te werken en waarvoor dus betaald moet worden. Zo kon er veel economische vooruitgang geboekt worden.

Maar nu deze mensen wat ouder worden en langzaamaan allemaal stoppen met werken, komt er dus een hele grote groep ouderen bij waarvoor gezorgd moet worden, en die geen geld meer opleveren. Zo wordt het zorgstelsel erg duur, omdat er veel zorg is, maar steeds minder mensen werken om deze zorg te kunnen betalen voor de ouderen. Daarnaast raken de bejaardentehuizen ook overvol, maar zijn er te weinig mensen die werken in de zorg om meer bejaardentehuizen te bouwen. Daarom moeten mensen dus grotendeels thuis blijven wonen.

Dit kan gelukkig wel als het huis met valpreventie ouderen hulpmiddelen wordt voorzien. Zoals bijvoorbeeld hulpmiddelen die veilig douchen mogelijk maakt. Of bijvoorbeeld een traplift zodat men ook niet van de trap kan vallen. Daarnaast kunnen ook alle drempels worden weggehaald, die anders voor valgevaar zorgden. Zo zijn er dus wel wat oplossingen voor het probleem.

https://lavicta.nl/
Todhasosiegata

Veranderende schoonheidsidealen

Schoonheidsidealen; het is een bijzonder begrip. Want wat een schoonheidsideaal nu is, kan in het verleden erg lelijk gevonden worden. Of bijvoorbeeld een schoonheidsideaal in het Westen kan in een land die niet die cultuur heeft, als ontzettend lelijk worden gezien. Maar wat zijn nu eigenlijk schoonheidsidealen?

Schoonheidsidealen zijn eigenschappen aan lichamen die in een cultuur in een bepaalde tijd mooi gevonden worden. Zo is nu bijvoorbeeld een ideaal het hebben van Witte tanden in plaats van gele tanden. Daarnaast is voor vrouwen een belangrijk schoonheidsideaal het hebben van een zandloperfiguur, waarbij de heupen, billen en borsten vol zijn en de buik slank is. Voor mannen is het schoonheidsideaal op het moment erg gespierd zijn. Wel moet er bij gezegd worden dat cultureel gezien schoonheidsidealen sterker spelen om het vrouwelijk lichaam dan het mannelijk lichaam, door het patriciaat.

Maar wat zijn dan schoonheidsidealen van vroeger die we nu echt niet meer snappen? Daar hoeven we niet lang voor terug in de tijd te duiken. Tot 100 jaar geleden was het schoonheidsideaal voor zowel mannen als vrouwen dat je dik en bleek moest zijn. Als je dik was, betekende dat namelijk dat je genoeg te eten had. En als je genoeg te eten had, was je rijk. De bleke huidskleur kwam ook van hetzelfde idee af. Als je bleek was, dan hoefde je niet op het land te werken en was je dus waarschijnlijk rijk, omdat je niet hoefde te werken voor je eten.

Ook zijn er schoonheidsidealen die nu nog in de mode zijn, waar wij in het Westen niks van snappen. Zo is er in Afrika een stam van mensen die het hebben van een zo lang mogelijke nek aantrekkelijk vinden. Vandaar dat ze vanaf kleins af aan om de zoveel tijd een nieuwe ring om hun nek dragen, om de nek in de groei uit te rekken.

https://witgebitnederland.nl/
Todhasosiegata

Tips voor het aanleggen van zuurstofplanten in uw vijver van Vijverhandboek.nl

Vijverhandboek.nl heeft voor u de beste tips voor het planten en aanleggen van zuurstofplanten in uw vijver. Vijverhandboek.nl biedt alle informatie en tips die u nodig heeft bij het ontwerpen en aanleggen van uw vijver. Onze site bevat duidelijke uitleg inclusief afbeeldingen en voorbeelden. Alle aspecten van de vijver komen aan bod op onze site zodat u goed aan de slag kan met uw vijver. Ontdek de tips en stap-voor-stap instructies voor het inrichten en onderhouden van uw droomvijver.

Stap-voor-stap instructies

Vijverhandboek.nl bevat duidelijk informatie en stap-voor-stap instructies voor de aanleg van vijvers. Het ontwerpen en aanleggen van een vijver is ingewikkeld en brengt veel vragen met zich mee. Onze site zorgt voor verheldering van veelvoorkomende vragen en problemen. We behandelen alle onderdelen van het ontwerpproces. Zo kunt u zelf aan de slag met het ontwerpen en aanleggen van uw droomvijver. De keuze voor planten, grootte van de vijver en andere belangrijke aspecten uit het ontwerpproces komen voorbij.

Vijver onderhouden

Regelmatig onderhoud aan uw vijver is cruciaal om de staat van de vijver optimaal te houden. Op onze site vindt u instructies en tips voor het zo goed mogelijk onderhouden van uw vijver. De informatie bevat uitgebreide instructies en tips voor het onderhoud. Het onderhouden van de vijver is belangrijk om vijverproblemen de voorkomen. Vijverhandboek.nl behandelt veelvoorkomende problemen zoals de groei van algen. De informatie geeft u opheldering over het probleem en de beste oplossingen. Een goed onderhouden vijver staat mooi in uw tuin en is goed voor de planten en vissen in de vijver.

Vijver met zuurstofplanten

Zuurstofplanten planten in uw vijver? Vijverhandboek.nl geeft duidelijke tips bij de aanleg van zuurstofplanten. Onze website is handig ingedeeld zodat u per pagina kunt doorklikken naar andere relevante pagina’s. Willen de zuurstofplanten niet groeien? Wij bespreken diverse oplossingen zodat u effectief aan de slag kan me uw zuurstofplanten.

Vijverproducten

Op onze site komen regelmatig aanbevelingen voor vijverproducten voor. Wij verkopen zelf geen vijverproducten. Soms kunnen vijverproducten helpen bij het onderhoud of het oplossen van problemen in uw vijver. Als er in een tekst producten zijn genoemd, kunt u die producten met uitleg vinden onderaan de pagina.

Todhasosiegata

Een nieuw kantoor

We zitten nu al zo een lange tijd binnen, dat onze meubels er onder zijn gaan lijden. Want waar we normaal die bureaustoel in het kantoor eens in de week gebruikten, doen we dat nu elke dag tot wel 10 uur achter elkaar. Als je een werkweek hebt van 5 dagen op basis van 40 uur werk, dan heb je in de afgelopen tweeënhalve maand er 400 uur op doorgebracht. Daarnaast ben je misschien ook wel een beetje klaar met de inrichting, omdat je er elke dag naar hebt moeten kijken de afgelopen maanden, en het daarvoor er ook al een hele tijd stond. Het is dus tijd voor een grote make over, waar we de uitstraling van de kamer helemaal zullen veranderen.

En hiervoor hoef je helemaal geen grote stappen te zetten. Je kunt natuurlijk nieuwe meubels kopen in de winkel, maar dat hoeft niet per se. Met alleen een nieuwe kleur aan de muur heb je al genoeg verandering in principe.  Maar je kunt ook gewoon de meubels die in de kamer staan weer opknappen. Neem bijvoorbeeld een luie stoel. Zo’n leren stoel verven is niet erg moeilijk en kost je ook niet veel geld. Je hoeft alleen maar verf voor leer aan te schaffen. Zo kun je de stoel ook bijvoorbeeld een totaal andere kleur geven, voor alleen maar de kosten van het potje verf. Daarnaast kun je ook een stoffen stoel een make over geven. Dit kan door de stoel opnieuw te stofferen. Dat zit veel lekkerder en ziet er ook nog eens veel mooier uit. Ten slotte kun je natuurlijk ook de vloer veranderen. Als je altijd tapijt hebt liggen, kun je misschien een mooie laminaatsoort uitzoeken en die neerleggen. Zo zijn er talloze opties om voor weinig geld het interieur van de huizen te veranderen.

https://www.deleerverfwinkel.nl/
Todhasosiegata

Kerst met COVID 19

Kerst is nu nog heel ver weg, maar zelfs nu al lijkt het erop dat we een drastisch andere kerst gaan hebben dan we gewend zijn. Want de kans wordt zeer klein geacht dat er tegen die tijd al een vaccin is voor dit virus. Dat betekent dat we het feest niet kunnen vieren als alle andere keren. We kunnen niet met de hele familie bij elkaar komen, omdat er anderhalve meter afstand gehouden moet worden. We kunnen alleen met het gezin uit eten, omdat iedereen uit hetzelfde huishouden moet komen die aan tafel zit in het restaurant. Opa’s en oma’s uit verpleeghuizen kunnen niet komen, omdat het te gevaarlijk is. Kortom, we zullen een hele andere kerst beleven.

Dit is geen reden om het nu al op te geven en een goedkope kunstkerstboom te kopen, of helemaal geen kerstboom bestellen. Dat het anders moet, betekent niet dat het een slechte kerst zal worden. We zullen gewoon wat flexibeler moeten zijn en wat creatievere oplossingen moeten bedenken om het feest toch tot een succes te maken. Een virtuele kerstmis bijvoorbeeld vanuit de kerk. Een webcam zodat oma vanuit het bejaardentehuis ook iedereen kan zien en mee kan eten met de rest. Misschien komen er wel nieuwe gebruiken op dit jaar die zo goed bevallen, dat ze nieuwe kersttradities worden.

Toegegeven; het zal wennen zijn. Maar dit soort onverwachte situaties geven veel mogelijkheden om creatief te kijken naar dingen en oplossingen te bedenken die misschien niet voor de hand liggen, maar daarom des te leuker zijn. Dit zijn de  momenten in ons leven dat we een verandering kunnen maken in de manier waarop we met elkaar omgaan, en afgaande op hoe het tot nu toe is gegaan, heb ik alle hoop. Dus ik verwacht een zalig kerstfeest dit jaar, en een gelukkig Nieuwjaar.

https://www.xmasdeco.nl/
Todhasosiegata

Het bouwdilemma

In de bouw spelen op het moment grote vraagstukken. Want waar de meeste sectoren duidelijkheid hebben over of ze door mogen werken en hoe ze dat moeten doen, is dat in de bouw niet zo. De regering heeft namelijk een lijst opgemaakt van beroepen die vitaal of zelfs cruciaal zijn voor het leven van de mens hier in Nederland. Beroepen op die lijst mogen gewoon doorwerken zoals ze nodig achten. Voor de rest zijn er heel veel beroepen die niet op deze lijst staan, maar wel gewoon uitgevoerd kunnen worden. Deze beroepen kunnen vanuit huis gedaan worden. Dit zijn beroepen als ICT, marketeers en ook juffen en meesters. Ten slotte zijn er nog de mensen die echt niet door kunnen. Voor hen is het funest dat ze op de werkplaats zijn, anders kunnen ze hun werk niet uitvoeren. Denk hierbij aan de bediendes in restaurants, de baliemedewerkers van kantoren en de bartender van de club. Zij hebben nu geen werk om te doen.

De bouw is hierin een speciaal geval. Want hoewel de bouw wel op de vitale lijst staat, is er toch een probleem. Want in de bouw kun je niet de benodigde afstand houden. Hierdoor kan het virus zich heel snel onder de werknemers verspreiden. Dit is dus best wel een gevaarlijke situatie. Om te voorkomen dat dit kan gebeuren, leggen de meeste bouwbedrijven de Hoekijzers en Raveeldragers even neer. Maar niet elke bouwbedrijf doet dit. Want als er even niet gebouwd kan worden, zorgt dit voor veel geldverlies. En dat willen aannemers niet. Omdat ze in principe van de overheid door mogen werken, kiezen sommige aannemers hier dus ook voor. Dan moeten de werkers wel gewoon doorwerken, in omstandigheden met een groot risico op besmetting. Dat is dus het grote dilemma in de bouw op het moment; geld of veiligheid?

 

https://www.bnvtools.nl/
Todhasosiegata

Nieuwe hobby’s

In deze tijd van lock down weten veel mensen niet wat ze moeten doen met al deze tijd. Want hoewel de meeste van ons wel nog lekker door kunnen werken, hebben we veel meer extra tijd dan we gewend zijn. Want als we klaar zijn met werken, begint onze vrije tijd tegenwoordig meteen. Vroeger zat daar nog nakletsen met collega’s bij en bijvoorbeeld de tijd die het duurde om naar huis te komen van werk. Nu je dat niet hebt, heb je misschien wel 1 tot 2 uur meer tijd per dag meer om te besteden aan je hobby’s. Daarnaast hebben we nu ook geen verplichtingen meer in het weekend, waardoor we ook dan heel veel meer tijd hebben. Maar de dingen waar we normaal heel veel tijd aan besteden, bijvoorbeeld het gaan naar de sportclub of het winkelen in het centrum, kunnen nu allemaal niet meer. We moeten nu dus op zoek naar nieuwe hobby’s.

Voor velen is dit het moment dus om iets nieuws te leren. Want we hebben heel veel tijd en eigenlijk niet heel veel beters te doen. Vandaar dat veel mensen er voorkiezen om bijvoorbeeld een nieuwe taal te leren. Dit kan heel makkelijk door talloze apps waarbij je de taal op jouw eigen taal kan leren. Vaak is dit tegen een lage betaling, maar soms zijn deze apps helemaal gratis. Daarnaast kun je in deze tijd een cursus volgen op het internet. Zo kan je van de beste universiteiten ter wereld een certificaat halen voor een cursus, wat natuurlijk prachtig op je cv staat. Ten slotte zijn er heel veel mensen die muziekles online nemen in deze tijd. Met het spelen van een instrument kun je namelijk je gevoelens uiten, en ben je lekker geconcentreerd bezig. Drumles is op het moment vooral erg populair.

https://www.onlinedrumles.nl/