Todhasosiegata

Dit moet je regelen voor het schooljaar begint

Het is al halverwege augustus, dat betekent; nog maar 2 weken vakantie. Voor sommige begint school zelfs al volgende week! Het wordt als het goed is weer een normaal schooljaar. De afgelopen twee jaar heeft het coronavirus daar een stokje voor gestoken en was er elk jaar een lockdown. Voor velen betekende dat een jaar overdoen of afzakken naar een ander niveau. Beide natuurlijk geen probleem, maar het is toch jammer dat het zo is gelopen. Over het algemeen heeft elke leerling minder kennis opgeslagen dan als er fysiek les werd gegeven. Die achterstand moet dan ook zeker worden ingehaald. 

 

Back to school? Wat moet ik regelen? 

Iets wat je in de vakantie al kan doen, is kaften en back to school shoppen. Kaften is natuurlijk minder leuk en kan nog best een klus zijn, maar nieuwe schriften, pennen en een nieuwe agenda is altijd leuk. Dit kan je het best doen voordat alles is uitverkocht en het super druk is in elke HEMA. 

 

Als tweede is het aanschaffen van een laptop erg handig. Veel gaat tegenwoordig online en het is veel milieuvriendelijker dan voor elk vak een schrift te kopen. Kies daarom voor bijvoorbeeld wiskunde, natuurkunde en economie een schrift, maar maak zoveel mogelijk aantekeningen online. Scheelt ook nog tillen šŸ™‚ Dus ga met je ouders naar een laptop winkel of kies voor een laptop zelf samenstellen, maar kies de beste uit voor jou!

Zorg ervoor dat je een snelle laptop hebt, die veel tabbladen open kan hebben zodat je altijd alles tegelijk kan doen. Ook is het handig dat je laptop lang meegaat, kies daarom voor goede bescherming en een goede accu. Het is niet handig als je de helft van de dag een lege laptop mee zeult. 

 

Vergeet daarnaast ook niet je een beetje voor te bereiden op het volgende schooljaar, neem je samenvattingen nog even door en je kan er zo tegenaan! Succes!

 

http://laptopzelfsamenstellen.nl
Todhasosiegata

Wat moet ik doen bij waterschade?

Na een lange werkdag eindelijk thuis arriveren. Al de hele rit uitgekeken naar een avondje op de bank met een zak chips en een huilfilm. Bij het openen van de deur is je grootste nachtmerrie uitgekomen. Alles lag onder water.

Daklekkage en waterschade: een groot drama. Na het bijkomen van de schrik zal er van alles geregeld moeten worden om vanavond met een gerust hart je bed in te kunnen stappen. Enkel te werk gaan met een mop zal uiteraard niet voldoende zijn.

Tips in geval van waterschade

  1. Het is belangrijk om direct vast te laten stellen waardoor de schade is ontstaan. Hierbij wordt de oorzaak vaak genoteerd op een bon door de loodgieter. Aan de hand van de oorzaak kun je mogelijk ook anderen in de buurt waarschuwen.
  2. Indien je aan het werk bent, is het raadzaam om uit te zoeken of er gebruik kan worden gemaakt van calamiteitenverlof. Dit verlof is enkel geldig bij spoedeisende, onvoorziene of bijzondere persoonlijke omstandigheden. Door eerder naar huis te kunnen, kan mogelijke schade voorkomen worden.
  3. Leg alles vast. Door foto’s en video’s te maken van de situatie en de spullen die waterschade hebben opgelopen, kan dit mogelijk in verder onderzoek gebruikt worden. Daarbij is het ook raadzaam de datum en het tijdstip van de ontdekking te noteren.

Wie moet ik contacteren?

De waterschade zal zo snel als mogelijk aangegeven moeten worden bij de inboedelverzekering, opstalverzekering en de eventuele verhuurder. Indien dit allemaal geregeld is, zal het financiële gedeelte geregeld zijn. Verder kan een dakdekkersbedrijf u verder helpen bij het verhelpen van mogelijke schade aan het dak.

Mits er condensatiedrogers in de woning worden geplaatst om het vocht uit de ruimte te zuigen, kan dit worden aangegeven bij de verzekeraar. Dit zal schelen in de toenemende kosten van je elektriciteitsverbruik.

De inboedelverzekering zal gebeld moeten worden bij waterschade aan meubels, losse tapijtjes, keukengerei, schoenen, tassen en decoratie. Er zal gevraagd worden naar bonnetjes en afschriften, waardoor het prettig is deze spullen vooraf binnen handbereik te hebben.

http://dakbeheerhermans.nl
Todhasosiegata

Ervaar de zomeravonden bubbelend door

De zomertijd is eindelijk aangebroken! Na lang wachten is het zover en kunnen we allen weer volop genieten van de heerlijke, warme dagen. Ook de regels rondom Covid krijgen een positieve wending, waardoor groepen weer bijeen mogen komen en de horeca weer optimaal winst kan maken.

Genieten op het terras, pootje baden op het strand of dineren met de vriendenkring; het is allemaal weer mogelijk! De zon laat steeds vaker haar mooie kant zien en avonden worden lager. Kortom: intens genieten. Om ook het ultieme zomergevoel in eigen huis te ervaren, wordt de tuin of het balkon in de zomermaanden volop gerenoveerd om elk moment te kunnen genieten in de buitenlucht.

Ultiem accessoire voor in de buitenlucht

Naast het heerlijke weer staat de zomer ook om haar lange, zomerse avonden bekend. Ook in de avond is de temperatuur nog heerlijk, waardoor vrijwel elke avond in de buitenlucht wordt doorgebracht. Om deze avonden ultiem te beleven, is de aanschaf van een opblaasbare jacuzzi ideaal.

Avonden in een opblaasbaar bubbelbad

Een opblaasbare jacuzzi is gemakkelijk te plaatsen op de gewenste plek. Als uw tuin niet geschikt is om een jacuzzi in te plaatsen, kan het product ook prima binnenshuis geplaatst worden. Het opblaasbare bubbelbad is voor meerdere personen toegankelijk, waardoor het gezelschap van vrienden op zulke avonden kan leiden tot de ideale zomeravonden.

Voordelen van een opblaasbare jacuzzi

Het bad kan het gehele jaar door in gebruik worden gesteld, waarbij er weinig onderhoud gevergd wordt. Daarnaast worden de opblaasbare jacuzzi’s vaak over een vaste jacuzzi gekozen door het gebruiksgemak. De opblaasbare baden zijn snel op te pompen door de speciale pompen, waardoor de voorbereiding weinig tijd kost. Daarnaast kan het bubbelbad gemakkelijk worden opgeborgen of verplaatst naar een andere gewenste plek. Hierdoor heeft de consument de vrijheid de jacuzzi te verplaatsen wanner hij of zij daar behoefte aan heeft. De opblaasbaas jacuzzi is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Voor ieder wat wils!

http://opblaasbare-bubbelbaden.nl
Todhasosiegata

Corona proof

Nu bijna iedereen gevaccineerd is, is het belangrijk dat we met z’n alle de laatste loodjes leggen om de besmettingen naar beneden te halen. Dit kan je op een aantal manieren doen. Ik zal in deze blog een aantal van die manieren bespreken en uitleggen. Probeer ook zelf te bedenken wat je tegen de corona kan doen om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Zo zorg je er namelijk voor dat we met z’n alle weer van de zomer alles mogen doen. De maatregelen gaan er dan sneller af.

Afstand houden
Eén van de belangrijkste manieren om de corona besmettingen naar beneden te halen, is door afstand te houden. Probeer zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van iedereen te houden. Op deze manier kunnen andere mensen je niet aansteken en kan je ook niet door andere mensen worden aangestoken. Dit is de meest effectieve manier om het aantal besmettingen naar beneden te halen. Ik weet dat dit soms erg lastig kan zijn, maar probeer toch echt zoveel mogelijk afstand van iedereen te houden.

Digitale receptie
Heb je nu een bedrijf en moet je bezoek ontvangen? Dan kan een bezoekersregistratiesysteem de manier zijn om ervoor te zorgen dat er geen corona bij jullie uitbreekt. Met een digitale receptie kan je precies zien wie er in je bedrijf is geweest. Zo kan je gelijk achterhalen waar eventueel de corona vandaan kan komen en deze meteen in de kiem smoren. Verder heeft een digitale receptie ook als voordeel dat de bezoekers een corona vragen lijst moeten invullen, pas als die is ingevuld mogen ze op bezoek komen. Je kan dus echt alleen op bezoek komen als je geen klachten hebt. Wanneer je dan op bezoek mag komen kan je jezelf contactloos aanmelden via een QR-code. Dit zorgt ervoor dat je met zo min mogelijk mensen in contact komt en corona niet verspreid wordt.

http://economy.nl
Todhasosiegata

Het nieuwe normaal voor veel ondernemingen

Het nieuwe normaal voor veel ondernemingen

In maart 2020 waren de eerste Corona besmettingen in Nederland geconstateerd.  Sindsdien is het erg hard gegaan betreft de besmettings- en dodenaantallen. Kinderen, jongeren en ouderen hebben veel moeten inleveren om zich aan te kunnen passen aan het nieuwe normaal. Zo heeft vrijwel iedereen  onderling weinig fysiek contact gehad. Door het nieuwe normaal hebben ook ondernemingen veel moeten veranderen.

Corona proof

Het is je de afgelopen maanden vast niet ontgaan. Vrijwel bij alle winkels en panden die je binnen loopt is het verplicht om je handen eerst te desinfecteren. Bedrijven zijn sinds de pandemie meer dan ooit bezig met het schoon houden van hun werk- en winkelomgeving. Het doel daarvan is om  Corona besmettingen in hun bedrijf zo veel mogelijk te beperken. De hoeveelheid desinfecterende schoonmaakmiddelendie in één jaar tijd zijn verkocht is nog nooit zo hoog geweest bij de groothandelaren.

 

Problemen met het personeel

Naast de extra voorzorgsmaatregelen, hebben veel bedrijven regelmatig te maken gehad met personeelstekort. Hier was vooral sprake van op momenten waarop maatregelen werden versoepeld. Anderzijds, moesten bedrijven bij het ingaan van de lock-downs in grote hoeveelheden het personeel ontslaan. Want voor het personeel was helaas geen werk op momenten dat winkels en restaurants de deuren moesten sluiten.

 

Nieuw verdienmodel

Tijdens de pandemie moet je als onderneming erg creatief zijn om inkomsten te genereren als dat niet kan op de manier zoals je normaliter gewend bent. De meeste bedrijven zijn er gelukkig in geslaagd om een nieuw verdienmodel toe te voegen tijdens de Corona crisis. Zo voegde veel horecazaken de mogelijkheid toe om eten en drinken te bestellen en afhalen. En  vliegtuigmaatschappijen zoals KLM zijn bijvoorbeeld meer vracht gaan vervoeren.

 

Tijdens de pandemie is er bij veel bedrijven veel veranderd. Bij vrijwel alle winkels en panden vind je tegenwoordig een desinfecterend schoonmaakmiddel. Daarnaast hebben ondernemingen uit een aantal branches steeds te maken met onzekerheid betreft het personeel. Maar gelukkig hebben veel bedrijven het hoofd boven water kunnen houden door het bedenken van nieuwe relevante verdienmodellen.

https://www.fayon.nl/
Todhasosiegata

De punten waarop Nederlanders een woning beoordelen

De punten waarop Nederlanders een woning beoordelen

Wat maakt een woning echt mooi volgens jou? De meningen hierover verschillen enorm. Maar uit een enquête blijkt dat de meeste woningeigenaren toch op dezelfde details letten wanneer zij een woning beoordelen. Naast natuurlijk de grootte en de ligging van het huis spelen de volgende factoren een grote rol.

Het raam

Opvallend is dat huiseigenaren veel aandacht besteden aan het kozijn. Nieuwe raamkozijnen kopen is iets dat veel kopers meteen na de verhuizing daarom doen. Zij willen namelijk een opvallend model dat ervoor zorgt dat hun huis duidelijk verschilt van die van  de buren.

 

Het dak

Volgens de meeste Nederlanders wordt hun mening over een huis voor voornamelijk gevormd door het dak van de woning. Zo zijn er mensen die platte daken maar niks vinden, terwijl andere juist een huis met een puntdak meteen met een onvoldoende beoordelen. Liefhebbers van een puntdak vinden dat woningen zonder niet op een echt huis lijken. Die mening mensen met een plat dak niet. Zij geven aan dat hun voorkeur gaat naar een dakterras, wat dus bij een puntdak niet mogelijk is.

 

De kleur

Nederland is een kleurrijk land. Vooral nieuwbouwwoningen verschillen erg in kleur. De meeste mensen beoordelen huizen met een lichte kleur hoger dan die met een donkere. Dat kan te maken hebben met het feit huizen met bijvoorbeeld een groene kleur meer geluk hormonen activeren in het brein dan een woning met alleen zwarte kleur.

 

Woningen in Nederland variëren sterk van elkaar. Opvallend is dat Nederlanders vrijwel allemaal bij het beoordelen van een woning kritisch kijken naar de ramen, het dak en de kleur van de woning. Het blijkt zelfs dat de meest huishouden een nieuw raamkozijn kopenzodra ze eenmaal verhuisd zijn omdat daardoor de kleine details van hun huis nog beter naar voren komen. 

https://directeenkozijn.nl/
Todhasosiegata

Drie manieren om als huishouden duurzamer te leven

Drie manieren om als huishouden duurzamer te leven

Hoe ziet de wereld er over een paar jaar uit? Als men niet duurzamer woont en leeft, dan kan het antwoord op die vraag heel negatief zijn. Daarom is het belangrijk om als huishouden bewust te zijn van hoe je woont. Daarmee houd je het ecosysteem in stand. Daarnaast beschermt duurzaamheid onze natuurlijke omgeving. Het is goed voor de gezondheid van zowel mensen als dieren. Maar wat zijn de dingen die je kunt doen als huishouden om milieubewuster te leven? 

Duurzaam energie

Zonnepanelen kopen is de eerste en beste stap om energie te besparen. De energierekening daalt daardoor flink. Daarnaast heeft ook het milieu er baat bij. Bovendien stijgt de waarde van je woning als je geïnvesteerd hebt in zonnepanelen. Potentiële kopers zijn zich er namelijk van bewust dat zij op lange termijn veel goedkoper uit komen als het op de energierekeningen aankomt.

Kies voor echt biologisch

We weten allemaal dat niet al het eten even duurzaam wordt geproduceerd. Er moet namelijk zo snel mogelijk en voldoende voedsel zijn voor iedereen. De vraag is enorm. Maar waarom zou je dat eten in de supermarkt kopen als je het ook zelf kunt kweken in je tuin of op het balkon?

Scheid het afval

Of het eten biologisch is of niet, je dient het eten altijd te scheiden voordat je het weggooit. Door het scheiden van afval vervuil je het milieu namelijk minder. Wees bewust met de producten die je weggooit en kijk of het mogelijk is om bepaalde producten of materialen te hergebruiken.

Het milieu verandert sterk. Dat heeft negatieve gevolgen voor deze aardbol als men niet duurzamer gaat leven. Als huishouden kan je milieubewuster door biologisch te eten. Je kunt je groenten en fruit bijvoorbeeld zelf kweken. Verder dien je het afval goed van elkaar te scheiden. Tot slot bespaar je heel wat energiekosten door zonnepanelen te plaatsen. De zonnepanelen prijs verdien je zo terug!

 

 

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl/
Todhasosiegata

Doe dit in plaats van lezen

Het is natuurlijk heel erg fijn om te kunnen lezen, maar op een gegeven moment worden al die boeken en artikelen die je voor school moet lezen gewoon een beetje te veel. Misschien vond je lezen vroeger als kind wel leuk, maar vind je er nu echt niks meer aan, gewoon omdat het zo veel moet voor school of voor werk. Dan is het heel begrijpelijk dat je niet meer in je vrije tijd ook nog eens voor je plezier een boek gaat zitten lezen. Maar dat is helemaal niet erg, want er zijn echt heel erg veel alternatieven voor het lezen van een boek, en in dit artikel ga ik een paar van die alternatieven met jou bespreken.

 

Het allereerste alternatief voor het lezen van boeken, is het luisteren naar de radio. Dat klinkt misschien een beetje ouderwets, maar dat is het totaal niet! Het luisteren naar de radio kan nog steeds heel erg vermakelijk en ook nog eens informatief zijn. Wat is er nou leuker dan naar liedjes luisteren en dan ook nog het nieuws te horen? Nu denk jij waarschijnlijk, ‘maar ik heb helemaal geen radio’, maar dit is waarschijnlijk niet waar. Iedereen heeft een radio, want op het internet kan je ook gewoon naar de radio luisteren. Naar de radio luisteren op pc, maar het kan ook op je telefoon of op de tablet: wat jij wil!

 

Een ander leuk alternatief voor het lezen van boeken, is door te luisteren naar podcasts. Het fijne daarvan is dat ze vaak gratis zijn, je leert er nog eens wat van en je kan heel makkelijk luisteren naar een podcast terwijl je ergens anders mee bezig bent, bijvoorbeeld koken of hardlopen. Tot slot is mijn laatste tip om geen boeken, maar magazines te lezen. Magazines zijn vaak toegespitst op dingen die jij leuk vindt, en bovendien is het niet alleen maar tekst.

https://www.radioguide.fm/
Todhasosiegata

De nieuwe trend van tegenwoordig

Als je je huis wilt inrichten, moet je goed na denken wat je precies in je huis wilt hebben en welke kleuren bij elkaar passen. Dit kan een hele klus zijn, en kan ook erg vermoeiend zijn voor het brein. Je zit constant in je hoofd met je brein, om te kijken welke stijl past en wat je moet kopen om je huis af te maken. Zit je misschien naar een Scandinavische design te kijken? Een Scandinavische stijl is misschien leuk, maar er is een andere stijl die op dit moment nog leuker is, en het is ook nog eens de trend van 2020. Deze stijl past in bijna elk huis waar de zon schijnt, maar je moet er wel voor zorgen dat alles goed bij elkaar past en ook in dezelfde stijl is, omdat het anders kan vloeken.

De stijl waar je nu benieuwd naar ben is de volgende: de industriële stijl. Misschien heb je er al over gehoord, maar als dit niet zo is: de industriële stijl is een stijl die donkere kleuren combineert met natuur, en groffe materialen die je normaal niet in een huis zou zetten, zoals steen, kalkverf, staal, en ijzer. Het klinkt misschien ook gek, maar het is zo dat de industriële stijl gewoon heel mooi staat in een huis. Het is ook gedurfd, dus mensen die langskomen zullen zeker je huis bewonderen en je personaliteit, omdat je zoveel durft. Want iemand die durft om zijn huis helemaal te veranderen, durft alles.

De industriële stijl is een stijl waar je heel goed over na moet denken. De muren moeten passen bij de inrichting, en de meubels moeten grof zijn, maar toch niet te koud voor je huis. Gelukkig zijn er steeds meer winkels die deze stijl aanbieden, waardoor je verschillende ideeën kan krijgen over de inrichting van je huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://moosefarg.nl
Todhasosiegata

Rassen bij honden

Er zijn veel verschillende soorten rassen bij honden. De ene puppy groeit heel snel al uit tot een grote hond terwijl de andere puppy heel lang nog klein blijft. Wanneer iemand een nieuwe hond heeft is dan ook vaak de eerste vraag; welk ras is het?

Mijn persoonlijke favoriet, de Golden Retriever.

Een stevig gebouwde hond met goede verhoudingen die gemiddeld zo’n twaalf jaar oud wordt. Worden vaak als blindengeleidenhond of hulphond gebruikt vanwege hun intelligentie en vriendelijke aard. De Golden Retrievers hebben vrij veel beweging nodig en dagelijks rennen en spelen los van de hondenriem hoort erbij. Lopen naast de fiets, flinke stukken wandelen en zwemmen vinden ze heerlijk om te doen. Bij het nemen van deze hond is het dus belangrijk om er aan te denken dat ze veel beweging nodig hebben.

De Labrador Retriever, ook wel Labrador.

De Labrador behoort tot een van de populairste honden binnen Nederland en dat is ook niet zo gek. Het is een hond die bekend staat als gehoorzaam, enthousiast en prima geschikt voor een gezin. Goed om aan te denken bij deze hond is dat de Labrador niet gehoorzaam geboren wordt en behoorlijk eigenwijs kan zijn. Vooral in de jongere jaren is ook deze hond erg actief en hebben ze veel beweging nodig. 

De Rottweiler.

Worden vooral gezien als politiehond, gezelschapshond en waakhond. Een grote, sterke hond die ook vrij veel beweging nodig hebben. Bij vreemden kan het overkomen als een alerte en meer terughoudendere hond, terwijl het bij bekenden juist heel goed kan omgaan met kleine kinderen. Let er bij dit ras wel op, dat niet in elk land de Rottweiler welkom is. Dit kan natuurlijk gevolgen hebben voor uw vakantie.

Per hond of ras is het natuurlijk goed om te kijken wat voor een hondenmand je aanschaft en welke hondenbrokken je hem/haar geeft. Wil je meer informatie over de voeding en de accessoires voor jouw hond? Neem dan een kijkje op Ydolo!