Todhasosiegata
Image default
Recreation / Pets

Waarom vang je soms niks?

Het is voor veel vissers in de hengelsport heel herkenbaar en dat is dat er lange tijd niks wordt gevangen. Geen stootje niks en je bent er om een vis te vangen. Dan sta je daar met je professionele viskist en vraag je jezelf af hoe kan dat nou of wat doe ik verkeerd? Dit is iets waar niet alleen beginners tegenaan lopen maar ook meer ervaren vissers. De ene keer komen de vissen achter elkaar het water uit en de volgende keer helemaal niks. In deze blog zal worden uitgelegd waar het aan zou kunnen liggen en hoe je er voor zorgt om meer vis te vangen.

Het gaat hier niet alleen om het seizoen wanneer er wordt gevist, maar op sommige momenten in het jaar wordt er nou eenmaal weinig gevangen bij bepaalde vissoorten. Het is wel zo dat vissen in de winter minder actief zijn en dat het lijkt alsof ze in een winterslaap zitten en daarom niet te vangen zijn. De vissen houden vaak routines aan wanneer ze hun reserves op pijl houden. Het grootste gedeelte van de dag zijn ze niks aan het doen en zit er geen beweging in. Ook als je het voer dichtbij ze legt, lijken ze soms gewoon niet de behoefte te hebben aan voer. Dit doen ze alleen op bepaalde momenten om die reserves dus aan te vullen. Het is belangrijk om erachter te komen rond welke tijd dit is, omdat ze vaak een vaste routine hebben en daar kan je dus op inspelen.

Luchtdruk

Het is aantrekkelijk om met goed weer te gaan vissen, omdat het voor jou fijn is. Maar vaak in mooie omstandigheden hebben vissen helemaal geen behoefte aan voer en zijn ze vaak aan het rusten wanneer er een hoge luchtdruk is. Wanneer het weer volledig omslaat en het begint te waaien en te regenen, dan kan het mogelijk een omschakelpunt zijn voor de vissen om juist heel actief te worden. Ook zorgt dit weer voor meer zuurstof in het water en dus meer kans om de vis juist wel te vangen.

https://www.sportvisgigant.nl/