Todhasosiegata
Image default
Recreation / Pets

Wat moet ik doen bij waterschade?

Na een lange werkdag eindelijk thuis arriveren. Al de hele rit uitgekeken naar een avondje op de bank met een zak chips en een huilfilm. Bij het openen van de deur is je grootste nachtmerrie uitgekomen. Alles lag onder water.

Daklekkage en waterschade: een groot drama. Na het bijkomen van de schrik zal er van alles geregeld moeten worden om vanavond met een gerust hart je bed in te kunnen stappen. Enkel te werk gaan met een mop zal uiteraard niet voldoende zijn.

Tips in geval van waterschade

  1. Het is belangrijk om direct vast te laten stellen waardoor de schade is ontstaan. Hierbij wordt de oorzaak vaak genoteerd op een bon door de loodgieter. Aan de hand van de oorzaak kun je mogelijk ook anderen in de buurt waarschuwen.
  2. Indien je aan het werk bent, is het raadzaam om uit te zoeken of er gebruik kan worden gemaakt van calamiteitenverlof. Dit verlof is enkel geldig bij spoedeisende, onvoorziene of bijzondere persoonlijke omstandigheden. Door eerder naar huis te kunnen, kan mogelijke schade voorkomen worden.
  3. Leg alles vast. Door foto’s en video’s te maken van de situatie en de spullen die waterschade hebben opgelopen, kan dit mogelijk in verder onderzoek gebruikt worden. Daarbij is het ook raadzaam de datum en het tijdstip van de ontdekking te noteren.

Wie moet ik contacteren?

De waterschade zal zo snel als mogelijk aangegeven moeten worden bij de inboedelverzekering, opstalverzekering en de eventuele verhuurder. Indien dit allemaal geregeld is, zal het financiële gedeelte geregeld zijn. Verder kan een dakdekkersbedrijf u verder helpen bij het verhelpen van mogelijke schade aan het dak.

Mits er condensatiedrogers in de woning worden geplaatst om het vocht uit de ruimte te zuigen, kan dit worden aangegeven bij de verzekeraar. Dit zal schelen in de toenemende kosten van je elektriciteitsverbruik.

De inboedelverzekering zal gebeld moeten worden bij waterschade aan meubels, losse tapijtjes, keukengerei, schoenen, tassen en decoratie. Er zal gevraagd worden naar bonnetjes en afschriften, waardoor het prettig is deze spullen vooraf binnen handbereik te hebben.

http://dakbeheerhermans.nl